Fa'aalu e Aiga a Amerika 433 USD Sili atu i le Masina Nai lo le Tausaga: Moody's

I le averesi, o aiga Amerika o loʻo faʻaaluina le 433 US tala sili atu i le masina e faʻatau ai mea tutusa na latou faia i le taimi tutusa i le tausaga talu ai, o se suʻesuʻega a le Moody's Analytics na maua.

 

talafou1

 

O le auʻiliʻiliga na vaʻavaʻai i faʻamaumauga o tau o Oketopa, e pei ona vaʻaia e le Iunaite Setete le sili ona leaga o le tau i le 40 tausaga.

E ui o le fuainumera a Moody ua paʻu i lalo mai le 445 tala ia Setema, o loʻo tumau pea le maualuga o le tau o le tamaoaiga ma o loʻo tuʻuina atu ai se paʻu i totonu o atotupe a le toʻatele o tagata Amerika, aemaise lava i latou o loʻo nonofo totogi i siaki.

“E ui lava i le vaivai-nai lo le faʻamoemoeina o tau i Oketopa, o loʻo lagona pea e aiga le faʻamalosi mai le siʻitia o tau o tagata faʻatau," o le tala lea a Bernard Yaros, o le tamaoaiga i Moody's, e pei ona taʻua i le US business news outlet CNBC.

O tau o tagata faʻatau na siʻitia ia Oketopa i le 7.7 pasene mai le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai, e tusa ai ma le US Bureau of Labor Statistics.E ui na pa'ū lena mai le maualuga o Iuni i le 9.1 pasene, o le tau o loʻo iai nei o loʻo faʻaleagaina pea i paketi a aiga.

I le taimi lava e tasi, o totogi ua le mafai ona o gatasi ma le maualuga o le tau o le tamaoaiga, ona o totogi itula na paʻu i le 2.8 pasene, e tusa ai ma le Ofisa o Leipa Fuainumera Faamauina.


Taimi meli: Tes-25-2022